• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to footer

Acrres

  • Nederlands
  • English
  • Home
  • Expertises
    • Nieuwe aquatische en terrestrische biomassa
    • Bioraffinage
    • Slimme energiesystemen & Waterstof
    • Vergisting
    • Circulaire economie
    • Wind
  • Over ons
    • Wat we doen
    • Onze mensen
    • Advisory board
    • Excursies
  • Publicaties
  • Faciliteiten
  • Nieuws
  • Contact

Zoutwateralgen Fryslan Fernijt

25 januari 2016 by Margherita Leoni

Het doel van dit project is een nieuwe innovatieve kweektechnologie te ontwikkelen voor de commerciële foodgrade productie van zoutwateralgensoorten met een interessant samenstellingsprofiel voor bedrijven in de voedings- en levensmiddelenindustrie. Het project loopt van 2014 tot 2017. ACRRES werkt in dit project samen met AF&F BV en Kelstein BV. Bij ACRRES wordt onderzocht hoe de teelt van zoutwateralgen op land meer economisch rendabel gemaakt kan worden door onderzoek aan alternatieve proceswaterstromen met eventuele aanvullingen en optimalisering van de belichting specifiek gericht op deze soorten. Hierbij maakt ACRRES onder andere gebruik van een snelle screeningmethode om alg/reststroom-combinaties te testen.

Lees meer: zie bijgevoegde PDF en http://www.algaefoodfuel.com/foodgrade-productie-van-zoutwateralgen/

Voor meer informatie neem contact op met Hellen Elissen, tel.: 0320-291223 of Rommie van der Weide, tel.: 0320-291631.

Expertise
  • Aquatische biomassa

Bijhorende publicaties

Footer

Contactinformatie

ACRRES
Edelhertweg 1
8219 PH Lelystad

Postbus 430
8200 AK

0320 29 11 11
info@acrres.nl

Wat is de toekomst van duurzame energie?

Blijf op de hoogte van gebeurtenissen op het gebied van duurzame energie en groene grondstoffen.

Inschrijven nieuwsbrief